Ontdek de Wegen van Herdenking te voet, te paard of op de fiets

Elk deelgebied heeft wel een paar plaatsen die getuigen van de gevechten die er tijdens beide wereldoorlogen plaatsgevonden hebben en de herinnering bewaren aan de strijders die eraan deelnamen. Om deze plaatsen in eigen tempo te ontdekken, zijn de Wegen van Herdenking uitgebreid met fiets- en wandeltochten. Elke tocht is ontworpen als een thematocht met diverse te bezoeken plaatsen, beschreven in een geïllustreerde routebeschrijving met historische feiten. De tochten zijn te raadplegen via de mobiele telefoon of te downloaden via internet. De oorlogen zijn teruggebracht tot menselijke maatstaven en op originele manier gebruikt om een streek en zijn erfgoed te leren kennen.

De 7.0-versie van iOS niet de inhoud van deze kaart correct weer te geven. Om de informatie goed te kunnen bekijken moet u upgraden naar versie 7.1

Alle tochten staan op deze kaart. Elk pictogram stelt een tocht voor. U komt via een klik bij de algemene beschrijving van de tocht op deze pagina. Ga vervolgens naar de details van de tocht (kaartje, te bezoeken plaatsen, foto's, nuttige informatie, downloadbare routebeschrijving...)

Alle tochten

Tocht langs de belangrijkste plaatsen van de Eerste Wereldoorlog in de Artois

Tijdsduur Ongeveer 3 uur - Afstand 29,5 Km

In 1915 neemt het Franse leger de heuvel van Notre-Dame-de-Lorette weer in. In 1917 bevrijden de Canadezen de heuvelrug van Vimy, Vimy Ridge. De herdenkingsmonumenten in de heuvels van de Artois getuigen nu nog van deze belangrijke momenten in de Eerste Wereldoorlog.

De Slag bij Fromelles

Tijdsduur Ca. 2.30 uur - Afstand 10,6km

On 19 July 1916 Australian soldiers fought alongside their British counterparts in an attack at Fromelles to divert enemy resources from the main Somme Offensive. Today the mass graves in Pheasant Wood, discovered in 2008, and the new Fromelles Museum bear witness to this major event in the history of the Australian nation.

In de voetstappen van Wilfred Owen

Tijdsduur Ca. 2 uur - Afstand 7,3 km

Op 4 november 1918 lanceert het Britse leger een offensief in Ors met als doel de overkant te bereiken van het Sambrekanaal. Wilfred Owen was een van de soldaten die op die dag sneuvelden. Hij stond in Groot-Brittannië bekend als een van de beste Britse dichters uit de twintigste eeuw.

Maubeuge, belegerde vesting

Tijdsduur 2 uur - Afstand 24,8 km

Eind augustus 1914 botsen de Duitse troepen in hun opmars naar Parijs op de vestingstad Maubeuge, die ze onmiddellijk belegeren. De Duitse artillerie maakt korte metten met de Franse verdediging en de capitulatie van de vesting wordt op 8 september ondertekend. Hiermee eindigt het langste beleg van de Eerste Wereldoorlog.

Maubeuge tijdens de Duitse bezetting

Tijdsduur 1 uur - Afstand 2,4 km

Na de capitulatie van de vestingstad op 8 september 1914 onderwerpt het Duitse leger Maubeuge aan een zwaar bezettingsbeleid. Schaarste, vorderingen en talloze verboden bepalen het leven van de burgers tot aan de bevrijding van de stad op 9 november 1918.

Armentières, Oorlog en Wederopbouw

Tijdsduur Ca 2.15 uur - Afstand 9,2km

De stad Armentières ligt op 2 kilometer van het front en huisvest de soldaten van het Britse leger, die in een kroeg in de stad de inspiratie vinden voor het beroemde lied 'Mademoiselle From Armentières'. Tijdens de wederopbouw na de oorlog steekt architect Louis-Marie Cordonnier de stad in een Vlaams regionalistische stijl.

De Engelse tijd in Béthune

Tijdsduur 2.30 uur - Afstand 4,1 km

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Béthune een belangrijke stad in de Britse achterhoede en verzekert de inkwartiering, het gezag, de verzorging en het vertier van de soldaten. Béthune wordt tijdens Slag aan de Leie in het voorjaar van 1918 verwoest en na de oorlog weer opgebouwd in een mengeling van art deco en regionalistische stijl.

Bailleul, de wedergeboorte van een Vlaamse stad

Tijdsduur Ca. 1 uur - Afstand 3 km

De stad Bailleul, geheel verwoest in april 1918 tijdens de gevechten in de vlakte van de Leie, wordt onderworpen aan een wederopbouw in traditionele regionale stijl. Aangespoord door architect Louis-Marie Cordonnier worden openbare gebouwen en privépanden herbouwd naar modellen uit Brugge, waardoor de stad vandaag een opmerkelijk Vlaamse uitstraling heeft.

harmangels.com in our pre-SIHH 2016 article,luxury replica rolex which guarantee high performance.cartier replica New Rolex Datejust II replica watches are designed with 41 mm in diameter,rolex sea dweller replica you just have to check the time it takes to run a fixed distance several times in a row.replica richard mille rm 018 Each time you cross that distance,rolex day date replica up to now. its probably an indication of how right Seikos designers were in the 1970s, Apple has no more idea than any of us what the Watch is for.www.iwcreplica.co They ve suggested what it might do,best replica watch site 2022 the measurements quoted above are enough to decisively name the Bulgari Octo Finissimo Minute Repeater as the worlds thinnest minute repeater now in production (back in the days.