Ontdek de Wegen van Herdenking te voet, te paard of op de fiets

Elk deelgebied heeft wel een paar plaatsen die getuigen van de gevechten die er tijdens beide wereldoorlogen plaatsgevonden hebben en de herinnering bewaren aan de strijders die eraan deelnamen. Om deze plaatsen in eigen tempo te ontdekken, zijn de Wegen van Herdenking uitgebreid met fiets- en wandeltochten. Elke tocht is ontworpen als een thematocht met diverse te bezoeken plaatsen, beschreven in een geïllustreerde routebeschrijving met historische feiten. De tochten zijn te raadplegen via de mobiele telefoon of te downloaden via internet. De oorlogen zijn teruggebracht tot menselijke maatstaven en op originele manier gebruikt om een streek en zijn erfgoed te leren kennen.
Terug naar de lijst met tochten

De 7.0-versie van iOS niet de inhoud van deze kaart correct weer te geven. Om de informatie goed te kunnen bekijken moet u upgraden naar versie 7.1

Tijdsduur Ca. 2 uur - Afstand 7,3 km

Nuttige informatie

Contact : Office de tourisme du Cambrésis
Tel : +33(0)3 27 78 36 15
E-mail : contact(at)tourisme-cambresis(dot)fr
Website : www.tourisme-cambresis.fr
Vertrekpunt : Boswachtershuis Wilfred Owen - Route départementale D 959 – 59360 ORS

Beschrijving downloadenGPX track downloadenWij heten u welkom

In de voetstappen van Wilfred Owen

Op 8 augustus 1918, de dag van de laatste nederlaag van de Duitsers bij Amiens, begint het 'Honderddagenoffensief': een breed opgezet offensief van de geallieerde strijdkrachten dat uitloopt op de overwinning op 11 november. Het departement de Nord was bevrijd door de Britse soldaten, samen met sterke Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse eenheden. Talloze deserties en collectieve capitulaties bewijzen dat de moraal van de Duitse strijders in de zomer van het jaar 1918 volledig ingestort is. Toch strijdt een deel van de troepen bitter door. Om deze reden zijn bij beide partijen de verliezen zeer hoog in de laatste weken van de oorlog.

Het verdwijnen van Wilfred Owen, die dezelfde dood stierf als zijn kameraden en tegenstanders een week voor het eind van de gevechten, is een symbool voor de vernietiging van talent in de Eerste Wereldoorlog. Dit geeft een uitermate tragisch karakter aan zijn dood. Uiteraard lieten niet alleen oorlogsdichters schriftelijke getuigenissen achter over de dagelijkse ellende. Tijdens en vlak na de Eerste Wereldoorlog gaven talloze soldaten hun ervaringen in proza weer. De kracht van het werk van Wilfred Owen geniet echter beroemdheid in alle Angelsaksische landen. Zijn werk verdient om ook in Europa naar waarde geschat te worden. Deze wandeltocht volgt de laatste stappen van de dichter door een tot vrede teruggekeerd landschap dat twee keer geleden heeft onder de gruwelen van de oorlog in de loop van de twintigste eeuw.

Details van de tocht

harmangels.com