Over het netwerk

ImprimerTwitterFacebookGoogle+

Om bezoekers van over de hele wereld die komen voor de herdenkingsplaatsen van '14-'18 in Noord-Frankrijk een ontvangst van kwaliteit te garanderen, hebben Nord-Pas de Calais Toerisme en partners een netwerk van ontvangende bedrijven opgericht: Northern France Battlefields Partners.

Dit initiatief streeft naar het gevoelig maken van vakmensen uit het toerisme voor het erfgoed en de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, opdat ze bezoekers van de Wegen van Herdenking in Noord-Frankrijk zo gedetailleerd mogelijk kunnen informeren.

De hotels, chambres d'hôtes, vakantiehuizen, restaurants en toeristische diensten die dit initiatief ondersteunen, dragen erkende keurmerken (Qualité Tourisme en/of Gîtes de France, Clévacances, Logis). Alle bedrijven hebben hun ontvangend personeel laten deelnemen aan een seminar en een rondleiding op de belangrijkste plaatsen langs de Wegen van Herdenking.

Sinds de oprichting in juni 2014 breidt het netwerk Northern France Battlefields Partners zich constant uit: op het ogenblik zijn meer dan 300 personen in 220 bedrijven in staat toeristen kundig te woord te staan.

De deelnemers zijn te herkennen aan een bord met het label van het netwerk. Alle Partners ontvangen u hartelijk en helpen u op weg tijdens uw verblijf in de Nord-Pas de Calais.

Het netwerk Northern France Battlefields Partners kwam tot stand in het kader van het Bestemmingscontract ‘Honderdste Herdenkingsjaar WO1’ (Centenaire Grande Guerre) dat het Franse grondgebied van het Westfront beslaat.

In de streek Nord-Pas de Calais is de uitvoering van het Bestemmingscontract mogelijk gemaakt dankzij de betrokkenheid van de volgende instellingen:

LES PARTENAIRES DU RÉSEAU

harmangels.com